Δύο σε ένα: Γεμιστές ντομάτες και ψητά λαχανικά ταυτόχρονα
Ειδικά για όλους τους λάτρεις του multitasking: Τα νέα λεπτού μεγέθους ταψιά γενικής χρήσης είναι τέλεια όταν μαγειρεύεις δύο παραλλαγές του ίδιου πιάτου. Διαχωρίζοντας τα πιάτα, είναι εγγυημένο ότι τα υγρά δεν θα αναμειχθούν και επομένως θα διατηρήσουν τη γεύση τους. Για παράδειγμα, μπορείς να ψήσεις γεμιστές ντομάτες στον ένα δίσκο και ψητά λαχανικά στον άλλο. Απόλαυσε ένα διπλά τέλειο αποτέλεσμα με το ειδικό συστατικό, τα ταψιά γενικής χρήσης λεπτού μεγέθους.

Ντομάτες γεμιστές με φακές, πλιγούρι και κατσικίσιο τυρί
Υλικά | Για 2 μερίδες
Μεσαίο πυρίμαχο σκεύος
Γέμιση:
38 γρ. πράσινες φακές
38 γρ. πλιγούρι ολικής αλέσεως
1/2 κρεμμύδι εσαλότ
10 γρ. βούτυρο
150 ml ζωμός λαχανικών
50 γρ. κατσικίσιο τυρί ή τυρί κρέμα
1 1/2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Θαλασσινό αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Ζάχαρη
Ντομάτες:
4 ντομάτες
Θαλασσινό αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Επίσης:
1 κ.σ. ελαιόλαδο για το πιάτο
Προετοιμασία
Βήμα 1:
Άφησε τις φακές να μαλακώσουν σε κρύο νερό για περίπου 60 λεπτά. Στη συνέχεια, στράγγισε το νερό. Βάλε το πλιγούρι σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνέ το.
Βήμα 2:
Καθάρισε και ψιλοκόψε το κρεμμύδι εσαλότ. Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το βούτυρο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόταρέ τα.
Βήμα 3:
Πρόσθεσε τις φακές και το πλιγούρι, σόταρέ τα και βάλε από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας. Συμπλήρωσε με το ζωμό λαχανικών. Ανακάτευε καλά κατά το μαγείρεμα.
Βήμα 4:
Άφησε για λίγο να διαλυθεί ο ατμός από τις φακές και το πλιγούρι και πρόσθεσε στο μείγμα το κατσικίσιο τυρί. Πρόσθεσε επίσης το μαϊντανό και ρίξε το αλάτι, το πιπέρι και το ζάχαρη.
Βήμα 5:
Πλύνε τις ντομάτες. Κόψε τις κορυφές τους και κόψε τις σε κύβους. Αφαίρεσε προσεκτικά τη σάρκα της ντομάτας χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού. Βάλε αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό της ντομάτας και γέμισέ τες με το μείγμα από φακές, πλιγούρι και τυρί.
Βήμα 6:
Πρόσθεσε το ελαιόλαδο στο πυρίμαχο σκεύος, βάλε τις ντομάτες και μαγείρεψε όπως υποδεικνύεται παρακάτω.
Πρόταση ψησίματος
Πάνω/κάτω θέρμανση
210 °C
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Ψητά λαχανικά με σάλτσα βαλσάμικου
Υλικά | Για 2 μερίδες
Μεσαίο πυρίμαχο σκεύος
Λαχανικά:
100 γρ .γλυκοπατάτες
1/2 πατάτα
1 καρότο
1/2 γογγύλι
200 γρ. κολοκύθα, π.χ. Χοκάιντο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Σάλτσα:
1/2 κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 1/2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο
1 1/2 κ.γλ. μέλι
50 ml κρέμα γάλακτος
3 φύλλα φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Βήμα 1:
Πλύνε και ξεφλούδισε τα λαχανικά και κόψε τα σε πολύ λεπτές φέτες. Άπλωσέ τα στο πυρίμαχο σκεύος, περιχύσε με ελαιόλαδο, πρόσθεσε αλάτι και ψήσε όπως υποδεικνύεται παρακάτω.
Βήμα 2:
Για τη σάλτσα, κόψε σε πολύ μικρά κομμάτια το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού προσθέσεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σόταρε το κρεμμύδι. Πρόσθεσε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείς, μαζί και βαλσάμικο, μέλι, κρέμα γάλακτος, φασκόμηλο και καρυκεύματα. Άφησε να βράσει για δύο λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο στο τέλος.
Βήμα 3:
Περιχύσε με τη σάλτσα τα ψητά λαχανικά και σέρβιρέ τα.
Πρόταση ψησίματος
Θέρμανση πάνω/κάτω,
210 °C
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά

Tip
Χάρη στο συμπαγές μέγεθος των ταψιών μπορούν εύκολα να καθαριστούν σε μικρό νεροχύτη ή σε πλυντήριο πιάτων και μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο πριν και μετά την προετοιμασία του φαγητού.

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε συνταγή.
Όσον αφορά στο μαγείρεμα, ένα έξυπνο χαρακτηριστικό οδηγεί σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε συνταγή. Ανακάλυψε τώρα τη μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών των εντοιχιζόμενων φούρνων Bosch και τελειοποίησε τη μαγειρική σου.