Είναι ο συνδυασμός που το κάνει τόσο νόστιμο: Κεμπάπ ψαριού με λεμονόχορτο και πλιγούρι ολικής αλέσεως
Φιλέτο σολομού, γαρίδες, φιλέτο λαβράκι. Φυσικά εξαρτάται από εσένα, ποια θαλασσινά θα επιλέξεις, αλλά ένα είναι σίγουρο: θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον ατμό που συνοδεύεται από τους φούρνους Bosch Σειρά 6 ως ειδικό συστατικό. Το μαγείρεμα στον ατμό είναι η πιο υγιεινή επιλογή για το φαγητό σου, αλλά και για εσένα, αφού διατηρεί τις βιταμίνες και τη γεύση των συστατικών!

Υλικά | Για 4 μερίδες
Ένα μικρό κεραμικό δοχείο και ένα διάτρητο ταψί ατμού
Πλιγούρι ολικής άλεσης:
250 γρ. πλιγούρι ολικής άλεσης
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο
500 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Κεμπάπ ψαριού:
2 ξυλάκια λεμονόχορτο
300 γρ. φιλέτο σολομού
300 γρ. φιλέτο λαβράκι
8 μικρές γαρίδες
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Βήμα 1:
Γέμισε τον μικρό ατμομάγειρα χωρίς τρύπες με το πλιγούρι. Κόψε τις ντομάτες σε κύβους. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το δυόσμο και πρόσθεσε το πλιγούρι μαζί με τις ντομάτες σε κύβους. Στη συνέχεια, ρίξε το ζωμό λαχανικών πάνω στο μείγμα και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Πρόσθεσε όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείς και βάλε το πλιγούρι στον ατμό όπως υποδεικνύεται παρακάτω.
Βήμα 2:
Πλύνε το λεμονόχορτο, κόψε το στη μέση κατά μήκος και σταυρωτά και τοποθέτησέ το στη μια πλευρά. Ξέπλυνε τα ψάρια και τις γαρίδες για λίγο κάτω από κρύο νερό και στέγνωσέ τα. Κόψε τα ψάρια και καθάρισε τις γαρίδες. Κόψε το ψάρι σε περίπου 4x4 εκ. και δημιούργησε ένα κεμπάπ χρησιμοποιώντας το λεμονόχορτο ως σουβλάκι, εναλλάσσοντας τα κομμάτια του ψαριού με τις γαρίδες.
Βήμα 3:
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σόταρε τα κεμπάπ και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά. Τοποθέτησέ τα στο μικρό διάτρητο ταψί και μαγείρεψε στον ατμό όπως υποδεικνύεται παρακάτω.
Πρόταση ψησίματος
Στον ατμό στους 100 °C
Πλιγούρι ολικής άλεσης:
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ψάρι:
Κεραμικό δοχείο και διάτρητο ταψί ατμού σε γυάλινο δίσκο στο επίπεδο 4
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 7 λεπτά

Tip
Νόστιμο, με τον πιο απλό τρόπο. Για την πιο γρήγορη σάλτσα, απλά ανακάτεψε το βούτυρο και το αλεύρι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, πρόσθεσε λίγο αλάτι, δύο σταγόνες λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε συνταγή.
Όσον αφορά στο μαγείρεμα, ένα έξυπνο χαρακτηριστικό οδηγεί σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε συνταγή. Ανακάλυψε τώρα τη μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών των εντοιχιζόμενων φούρνων Bosch και τελειοποίησε τη μαγειρική σου.