Απλά το καλύτερο: Rib eye
Ανεξάρτητα από το αν την προτιμάς ελαφρά ψημένη, μέτρια ή καλοψημένη, μια σωστά ψημένη μπριζόλα είναι πλέον εγγυημένη. Επειδή το πιο σημαντικό είναι η θερμοκρασία στον πυρήνα του κρέατος, το θερμόμετρο ψητού, το οποίο είναι απευθείας συνδεδεμένο με το φούρνο, σου δίνει ένα ακουστικό σήμα και σβήνει μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία. Έτσι, δεν χρειάζεται πλέον να αγχώνεσαι αν θα ψηθεί καλά το κρέας. Απλά και εύκολα με το ενσωματωμένο θερμόμετρο ψητού που σου προσφέρουν οι φούρνοι Bosch Σειρά 6.

Υλικά | Για 4 μερίδες
Ταψί γενικής χρήσης
Μαρινάδα:
60 ml νερό
25 ml σάλτσα μαύρης σόγιας
1 κ.σ. νερό
75 ml ουίσκι bourbon
2 κ.σ. σάλτσα Worecester
2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Κρέας:
2 μπριζόλες rib eye, 500 γρ.
2 κ.σ. διαυγασμένο βούτυρο
Για καρύκευμα:
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Βήμα 1:
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα την προηγούμενη μέρα.
Βήμα 2:
Ξέπλυνε τις μπριζόλες κάτω από κρύο νερό και στέγνωσέ τες με μια πετσέτα κουζίνας. Άφησε τις μπριζόλες στη μαρινάδα για τουλάχιστον 24 ώρες. Γύρισέ τες ανά διαστήματα.
Βήμα 3:
Αφαίρεσε το κρέας την επόμενη μέρα και τοποθέτησε τη μαρινάδα στην άκρη για αργότερα.
Βήμα 4:
Ζέστανε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε το κρέας για περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Βήμα 5:
Τοποθέτησε το κρέας στο ταψί γενικής χρήσης και ψήσε όπως υποδεικνύεται παρακάτω.
Βήμα 6:
Για τη σάλτσα, χρησιμοποίησε την υπόλοιπη μαρινάδα και άφησέ την να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, πρόσθεσε τους χυμούς του κρέατος στη σάλτσα, πρόσθεσε ξανά αλάτι και πιπέρι και σέρβιρε με το κρέας.
Πρόταση ψησίματος
Πάνω/κάτω θέρμανση
140°C
Θερμόμετρο ψητού, θερμοκρασία πυρήνα 57°C

Τip
Με το θερμόμετρο ψητού μπορείς να μαγειρέψεις το κρέας σε όποιο βαθμό θέλεις, π.χ. για ψητό κρέας 45°-54°C για ελαφρά ψημένο, 54°C-60°C για μέτριο ή 60°C – 65°C για ένα καλοψημένο κρέας.

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε συνταγή.
Όσον αφορά στο μαγείρεμα, ένα έξυπνο χαρακτηριστικό οδηγεί σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε συνταγή. Ανακάλυψε τώρα τη μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών των εντοιχιζόμενων φούρνων Bosch και τελειοποίησε τη μαγειρική σου.