Το ψωμί συναντά τον καφέ: Τραγανό ψωμί πολέντα με βούτυρο εσπρέσο

Ακούγεται περίεργο, αλλά έχει απίστευτα νόστιμη γεύση. Χάρισε στους καλεσμένους σου, στην οικογένειά σου και στον εαυτό σου ένα πεντανόστιμο ψωμί πολέντα με βούτυρο εσπρέσο. Και για ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα, ψήσε το ψωμί με επιπλέον υγρασία. Πόσο όμως και πότε; Με το ειδικό συστατικό μας, τη λειτουργία Επιπρόσθετου Ατμού των φούρνων Bosch Σειρά 8, που προσθέτει ακριβώς τη σωστή ποσότητα ατμού την κατάλληλη στιγμή και το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα καλύτερο.

Ανακάλυψε τους φούρνους Bosch

Υλικά | Για 1 καρβέλι, περίπου 20 φέτες

Ταψί ψησίματος

Μείγμα:

310 γρ. αλεύρι σίτου, τύπου 550

70 γρ. αλεύρι σίκαλης, τύπου 1150

70 γρ. πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού)

21⁄2 κ.γλ. αποξηραμένο εκχύλισμα προζύμι, περίπου 10 γρ. 1 κ.γλ. μαγιά ξερή

1 κ.γλ. ζάχαρη

Περίπου 270 ml νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Περίπου 11⁄2 κ.γλ. αλάτι

Βούτυρο εσπρέσο:

100 γρ. βούτυρο, μαλακό

3 κ.σ. καφέ εσπρέσο, δυνατός, κρύος

Μερικές σταγόνες σάλτσα Worcester

Λίγες σταγόνες ταμπάσκο

1 πρέζα αλεσμένο κάρδαμο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

1 πρέζα κανέλα

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, αλάτι με γεύση μυρωδικών

Επιπλέον:

Λαδόκολλα

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Για τη ζύμη, πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζύμωσε μέχρι να γίνει λεία και μαλακή. Πλάσε τη ζύμη και σχημάτισε ένα παραλληλόγραμμο 20x30 εκ., βάλε την σε ένα ταψί που έχεις ήδη αλείψει με λάδι και σκέπασέ την με μια μεμβράνη. Άφησε τη ζύμη στο ψυγείο για 12 ώρες. Στη συνέχεια, άφησέ την να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Βήμα 2:

Άπλωσε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας καλυμμένη με αλεύρι και άνοιξέ την τρεις φορές γύρω από τον διαμήκη άξονά της. Τοποθέτησέ την σε ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα και ψήσε όπως υποδεικνύεται παρακάτω. Στο τέλος, άφησε το ψημένο ψωμί να κρυώσει για λίγο.

Βήμα 3:

Για το βούτυρο εσπρέσο, χτύπησε το βούτυρο μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, έπειτα πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Πρόταση ψησίματος

4D hotair

220 °C

Λειτουργία Επιπρόσθετου Ατμού, ρύθμιση 03

Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά

Tip

Μπορείς και να αφήσεις τη ζύμη να φουσκώσει στο φούρνο. Για να το κάνεις αυτό, επίλεξε τον τύπο θέρμανσης σε «Dough proving» και τη θερμοκρασία στους 40 °C.

Έτσι, η κρούστα θα ανοίξει υπέροχα κατά το ψήσιμο.

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε συνταγή.

Όσον αφορά στο μαγείρεμα, ένα έξυπνο χαρακτηριστικό οδηγεί σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε συνταγή. Ανακάλυψε τώρα τη μεγάλη ποικιλία χαρακτηριστικών των εντοιχιζόμενων φούρνων Bosch και τελειοποίησε τη μαγειρική σου.

Ανακάλυψε τους φούρνους Bosch

Εικονίδιο Bosch Εύρεση Αντιπροσώπου με σύμβολο τοποθεσίας
Εξυπηρέτηση πελατών

Εξαιρετική εξυπηρέτηση, πριν και μετά την αγορά.

+30 2104277500 (πανελλαδικά)

Εικονίδιο Bosch Experience με κόκκινο και λευκό σχέδιο
Ανακάλυψε τη Bosch

Ανακάλυψε την ποιότητα, την τελειότητα και την αξιοπιστία.

Εικονίδιο Bosch Εύρεση Αντιπροσώπου με σύμβολο τοποθεσίας
Εύρεση αντιπροσώπου

Βρες αντιπροσώπους ή εξουσιοδοτημένους τεχνικούς στην περιοχή σου.

Εικονίδιο MyBosch με περίγραμμα χρήστη
MyBosch

Εγγράψου δωρεάν και επωφελήσου από αποκλειστικές εκπτώσεις και προνόμια.